/ iStock/Getty Images
След като била установена като извършител на престъпното деяние, 28-годишната жена ударила в главата управителката на супермаркета и опитала да избяга
28-годишна варненка буйства, след като беше спипана да краде от супермаркет на ул. „Свети Климент” в морската столица. Кражбата станала на 31 март.

Трима в ареста за кражба на кола

След като била установена като извършител на престъпното деяние, Росита Ш. опитала да запази откраднатите стоки, като използвала сила спрямо служител от магазина. 

Росита била добре позната на охраната на търговския обект заради множеството посегателства. В неделя жената отишла там и отнела стоки за около 100 лева, които скрила в дамската си чанта. След това се отправила към изхода, без да плати. Действията й били забелязани от охраната и заедно с управителката на магазина тя била спряна за проверка. За да запази владението върху  отнетите стоки, Росита блъскала служителите, ударила в главата управителката и се опитала да избяга. Била задържана с помощта на клиент в магазина до идването на полицейски служители. 

По време на отвеждането й до медицинско заведение, жената буйствала и причинила телесна повреда на един от полицаите, уточниха от прокуратурата.

Изтърпялата ефективна присъда само преди един месец Росита Ш. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Варненския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура. 28-годишната жена е с повдигнато обвинение за грабеж, представляващ опасен рецидив. Росита Ш. е осъждана многократно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК