Митрополията скочи срещу сатанистите
Митрополията скочи срещу сатанистите / netinfo
Варненската и Великопреславска митрополия и Обществен комитет "Православни ценности" се обявиха против намерението на пастора на сатанинския орден Румен Атанасов да поиска от Дирекцията по вероизповеданията да регистрира сатанизма като една от официалните религии в България.

От Митрополията предупреждават, че сатанизмът пропагандира злото и принизява човека до животинското. Грехът се утвърждава като начин на живот, а християнските добродетели и ценностите се отхвърлят категорично. Ритуалите им нерядко са свързани с насилие . Докато християнството се стреми духовно да извиси човека и да го превърне в личност, то сатанизмът причинява деградация, се казва в изявлението на Митрополията.

Идеята сатанизмът да бъде обявен за една от официалните религии в България пасторът на сатанинския орден Румен Атанасов лансира в предаването "Пропаганда" на Дарик радио миналата неделя. Той твърди, че сатанистите са навсякъде сред нас, техни представители имало и в политическите партии. В ордена на сатанистите в момента членуват близо 100 човека от цялата страна.