Минко Христов, ДКС: Нов експо център до залата ще реши проблема и с паркоместата
Минко Христов, ДКС: Нов експо център до залата ще реши проблема и с паркоместата / netinfo

Ситуирането на експо център и изграждането на подземни паркинги ще дадат финансов тласък и ще решат проблемите на Двореца на културата и спорта, заяви във варненския ефир на Дарик изпълнителният директор на дружеството Минко Христов. Търсят се варианти за намиране на средства, с което да се осигурят още между 800 и 1000 паркоместа за посетители. При 5100 седалки в зала „Конгресна“ наличните места за автомобили в момента са крайно недостатъчни, обясни той. Христов призна, че много прояви се отказват, тъй като няма условия.

В ДКС няма семинарни зали, които да побират 1500 – 2000 посетители. Активно се работи и за връщане на изложенията, към които фирмите проявяват голям интерес, добави шефът на общинското дружество.

До дни се очаква от ДНСК да издадат разрешение за ползване след втория етап на ремонта на Спортна зала, за който вече има акт 16. И трите зали „Младост“ са ремонтирани и са в добро състояние, увери Христов. Подменени са осветлението и таваните, съоръженията са преминали профилактика.

За деветмесечието на тази година ДКС е на печалба с 4000 лв. и загубите в размер на 30% годишно постепенно се изчистват, посочи изпълнителният директор на дружеството. Подобряване на резултатите се търси и чрез оптимизация на щата. Наемането на външни фирми в някои случаи е по-изгодно от назначаването на служители, коментира Христов. Той даде пример с почистването на комплекса, което след конкурс е поето от „Вики комфорт“.

„Още с идването ми в Двореца направих срещи с обслужващия персонал. Имаше 10 жени, които поддържаха хигиената на смени. Поисках да се повиши качеството на услугата, но това не се получи. Затова в края на 2015 година сменихме начина на почистване на комплекса. Поисках оферти от три дружества и на база най-ниска цена и проведен конкурс избрахме фирма. В момента хигиената е на високо ниво, доволни са и наемателите, поддържат се и външните фасади на сградата“, обясни Христов.

По негови думи 2016-та е била добра по отношение на ангажираността на залите. Проведени са много спортни и културни прояви, като за всяка се налага преустройство на залата. Акцент в предстоящия афиш на ДКС е концертът на Горан Брегович на 14 ноември. Интерес предизвиква и този на Цеца Величкович. На 5 ноември в Двореца гостува Камен Донев.