Милена Славова: В младите рок банди има хляб, да не се отказват
Милена Славова: В младите рок банди има хляб, да не се отказват / снимка: Дарик Варна
Милена Славова: В младите рок банди има хляб, да не се отказват
75169
Милена Славова: В младите рок банди има хляб, да не се отказват
  • Милена Славова: В младите рок банди има хляб, да не се отказват

В младите рок групи има много потенциал и те трябва да бъдат поощрявани да се занимават с музика. Това мнение изрази в ефира на Дарик Варна певицата Милена Славова, която е ментор в третото издание на TU Rock Fest. Тази вечер тя и бившият вокалист на Айрън Мейдън Блейз Бейли ще излязат на сцената в кампуса на Техническия университет. Висшето училище е организатор на инициативата с подкрепата на Община Варна.

До участие в конкурсната програма снощи бяха допуснати шест ученически банди от страната и Варна, селектирани от жури с ментор Митко Кърнев от Д2. Те се представиха на сцената с по четири рок парчета и се състезаваха за наградите на Технически университет Варна и Община Варна. Всяка група беше представена от рок примата Милена Славова, която е главен ментор на конкурсната програма и беше натоварена с тежката задача да реши коя от групите е победител в TU ROCK FEST 3: ЕВОЛЮЦИЯ. Групата на домакините от Технически университет „Неврон” и специалните гости от „Бумеранг бенд” също допринесоха за рок емоцията, която „разтресе” централната част на Варна.

Победители в националния конкурс за ученическа група станаха пловдичаните от As orchids wither. Специалната награда на община Варна за най-добра варненска група отиде при момчетата и момичетата от "Шепот" - десетокласници от Математическата и Пета гимназия. Най-много овациите от публиката обаче събраха най-малките участници във феста: музикантите от "Айрън Шаркс".

"За мен е привилегия и истинско удоволствие да пея в България", сподели Блейз Бейли. Той благодари за подкрепата на българските си фенове и разкри, че тази вечер ще изпълни и няколко парчета на Айрън Мейдън.

Милена пък е подготвила за варненските си почитатели ретро пънк сет, който ще включва култовите парчета „Месо", „Ха-ха" и „Отгоре".

Какво още казаха Милена и Блейз Бейли за младите рокаджии, новите си проекти и любимата музика, чуйте в звуковия файл.