Иван Иванов
Иван Иванов / снимка: личен архив
Иван Иванов ще пита в парламента дали пристанището не се подготвя за концесия
Иван Иванов пред Дарик Варна
94130
Иван Иванов пред Дарик Варна
  • Иван Иванов пред Дарик Варна
Варненският депутат от БСП Иван Иванов смята, че досега местните структури на левицата умишлено са издигали слаби кандидатите на избори, за да могат те са се провалят. 

„Партийните организации в региона досега бяха разделени на град и област, което беше пагубно за резултатите. Това се чувства по време на местни избори, като по линия на БСП се издигаха слаби и удобни кандидати, за да могат да бъдат бити от нашите опоненти от ГЕРБ. Фактите сочат, че качествени хора нямат шанс да бъдат издигнати – нито в града, нито в областта”, коментира в ефира на Дарик Иванов, който влезе в парламента със силен преференциален вот, придвижил го от последните места в листата веднага след водача Стефан Данаилов. 

По време на кампанията депутатът е бил мишена на приятелски огън от съпартийци, като атаките са продължили и след изборите. 

Иванов изрази притеснения от финансовите резултатите на Пристанище Варна Изток за първата половина на годината. Според него увеличението на тарифите за обработка на товарите обслужва частните оператори. Депутатът възнамерява да отправи питане към транспортния министър дали портът не се подготвя да бъде отдаден на концесия. 

„Ще попаднем в учебниците с единственото пристанище, което е губещо”, добави Иванов, който е член на транспортната комисия в парламент. Той възнамерява да отправи и питания за състоянието на свлачището в местността „Трифон Зарезан”, заради което от години е затворен панорамният път за „Златни пясъци”.

„Не съм си представял, че през парламентарния ден се прави всичко друго, но не и да се гледат законопроекти. Това се дължи на законодателната немощ на управляващото мнозинство.  Много време се губи в парламента, а аз съм свикнал да работя прагматично”, сподели впечатленията си от работа Иванов. След влизането му в парламента бизнесът му е бил поет от съпругата му. Иван Иванов не ползвал служебна кола на парламента, нито ведомствено жилище.

Мнението му за паметника на Бузлуджа е, че той трябва да бъде отново отдаден за безвъзмездно ползване на социалистическата партия. Самият Иванов, който беше гражданска квота в листата на червените във Варна, стана член на БСП след парламентарните избори, тъй като споделял идеите на социалистите. 

Целият разговор с Иван Иванов е в прикаченото аудио.