Местният парламент обсъжда актуализацията на бюджета
Местният парламент обсъжда актуализацията на бюджета / Дарик Варна

Актуализацията на бюджета на Варна за 2010 година ще бъде разгледана днес на последното преди лятната ваканция заседание на местния Общински съвет. Тя предвижда 3,8 млн. лева увеличение на макрорамката, с което заложената приходна част в бюджета става 213 млн. лева.

Нарастването на местния бюджет се дължи главно на плащанията от републиканския. От държавната хазна са постъпили около 5 милиона лева повече от предварителния план за финансиране на държавно делегираните дейности.

На сесията, която започва в 9 часа, ще бъдат обсъдени и промени в структурата на общинската администрация. Миналата седмица ГЕРБ поиска да бъдат порязани 3 от зам.-кметските длъжности в община Варна.

Очаква се местните депутати да определят и състава на работната група, която ще решава бъдещето на логопедичната детска градина в Морската градина. На предишното заседание беше решено работната група да включва представители на администрацията, на Общинския съвет, директорите на детската градина и на Градската библиотека, както и журналисти.