Мерджанов и Нинова във Варна: ГЕРБ абдикира от кампанията
Мерджанов и Нинова във Варна: ГЕРБ абдикира от кампанията / Пресцентър БСП Варна

Партия ГЕРБ абдикира от предизборната кампания, заяви на пресконференция във Варна народният представител от БСП Атанас Мерджанов. По думите му управляващите „си представят служебна победа”, без да влизат в реален диалог за бъдещето на градовете. Мерджанов подчерта, че се създава впечатление, че „кампанията е вяла”, но всъщност това се дължи на бягството на кандидатите на ГЕРБ от директен дебат с опонентите си.

Корнелия Нинова допълни колегата си Мерджанов, като алармира, че в последните дни избуяват порочни практики като купуване на гласове и сплашване на избирателите.  Двамата са единодушни, че кандидатите на БСП са мотивирани да се борят, а в партията са "окрилени и оптимистично настроени" за изхода на предизборната борба.

Нинова заяви, че кметовете на БСП ще бъдат единствената алтернатива на изпълнителната власт, като утвърждават левите стандарти на управление – грижа за младите и тяхното развитие, както и за спокойния живот на възрастните хора.

Червените депутати Атанас Мерджанов и Корнелия Нинова са във Варна, за да подкрепят кандидатурата на Анелия Клисарова за кмет на Варна, както и листата с общински съветници на БСП, чийто водач е градският лидер на партията Борислав Гуцанов.

„Проучванията категорично показват, че ще има балотаж между кандидата на ГЕРБ и независимия кандидат за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова, подкрепена от БСП. Очакват ни и 5 балотажа за районни кметове – също между кандидатите на управляващите и подкрепените от БСП”, заяви Гуцанов.

Той подчерта, че не очаква изненади след края на изборния ден, свързани с резултатите, които сочат проучванията на социолозите. „Освен ако някои финансови параметри не ги променят, но се надявам органите на реда да си свършат работата”, допълни Гуцанов.

Той определи изтегленият заем от 43 милиона лева като предателство към Варна и риторично попита кой е взел решение това да се случи. „Да ремонтираш път и да направиш шадраван не е повод за шампанско. Нашата основна задача е икономика и разкриването на нови работни места. Това, за съжаление, не е в приоритетите на настоящото правителство и на управниците на града”, коментира водачът на листата на БСП-Варна.

Червените възнамеряват да създадат повече общински фирми – за здравеопазване, комунални услуги и чистота. Според червените така ще бъде съживена общинската икономика, а работните места ще бъдат увеличени.

„Инфраструктурата е задължение на кмета. Не трябва да се реконструират пътни артерии няколко месеца преди избори, а през целия мандат”, каза независимият кандидат за кмет, проф. Анелия Клисарова. Визирайки нуждата от нови работни места в града, тя даде пример с новия варненски фонтан, на който „можеш да се радваш най-много два пъти, но на работа трябва да ходиш всеки ден”.