Мартеничкова капания за закупуване на необходимо оборудване
Мартеничкова капания за закупуване на необходимо оборудване / netinfo
Мартеничките ще бъдат продадени с благотворителна цел
Карин дом кани всички свои приятели и съмишленици да се включат в Мартеничкова кампания, чиято кауза и тази година е висококвалифицирана терапия.
За целта трябва се изработят и изпратят мартенички до дома, които ще бъдат продадени благотворително.

Можете да се включите като изработите и занесете мартенички до 20 февруари 2017г на място в Карин дом  (зад Пикадили Парк, в Морската градина) или изпратите по пощата на адрес: Местност Свети Никола, ПК 104, Варна 9010, „За мартеничкова кампания 2017“.

Всички мартенички, които получим и направим заедно с децата в Карин дом, ще бъдат продадени на благотворителни базари, организирани от наши дългогодишни партньори, а всеки, който желае да закупи мартеничка, може да дойде на място в Карин дом, съобщават организаторите.

Събраните от кампанията средства Карин дом ще използва за закупуване на материали и оборудване, подходящо за стимулиране на вестибуларните усещания на децата със сензорни дефицити. Част от това оборудване е терапевтичната люлка, която ще подпомогне терапевтите на Карин дом да работят за стимулиране на вестибуларния апарат и мускулния тонус, дихателни упражнения, релаксация. Всички игри, които са свързани с приятното за децата въртене, са не само забавни, но и полезни за развитието им. Оборудването щеподпомогне терапията на децата от аутистичния спектър, с множество увреждания, Детска Церебрална Парализа, хиперактивност, дефицит на вниманието и др. Люлката е важен елемент от оборудването за сензорно-интегративната терапия.

Каним всички наши съмишленици и приятели да се включат в тази кампания по случай обичания от всички мартенски празник Баба Марта и да изработят красиви, цветни мартенички. Децата в Карин дом заедно със своите терапевти и учители вече започнаха своята малка работилница и с много желание направиха чудесни традиционни мартенички, съобщават от дома.