Марин Митев: За ТИМ работят 30 000 души, произвеждаме 5% от БВП

Марин Митев: За ТИМ работят 30 000 души, произвеждаме 5% от БВП
Марин Митев: За ТИМ работят 30 000 души, произвеждаме 5% от БВП / снимка: Impact Press Group, архив

30 000 души работят в свързани с ТИМ фирми, които произвеждат около 5% от БВП на страната. Това твърди в интервю за сайта varnautre.bg един от основателите на групировката Марин Митев. В една от редките си медийни изяви той коментира проект „Алея първа”, строителството на новия стадион „Варна”, митовете за себе си и бизнеса си, както и политическите си убеждения. 55-годишният Митев се описва като „един военен пенсионер с хоби „дърводелец”. Представяме ви част от отговорите му по различните теми:

ТИМ и митовете около групировката

В групата на национално ниво  работят около 30 000 човека. Само във Варна са около 5 000, които си плащат данъците и осигуровките. Групата произвежда около 5% от БВП на страната. Ние сме собственици на националния превозвач, дружествата осъществяват дейност в производствения сектор, финансови услуги. Може би казват, че Варна е ТИМ, защото повечето сме от Варна или така им е по- интересно. Думата ТИМ е синоним на ОТБОР. Винаги сме смятали, че отборните спортове създават сплотеност, съпричастност. В тях всеки разчита на уменията на другите в отбора. Така е и в бизнеса – ние сме един екип, и само заедно можем да постигаме целите, които си поставяме. Винаги разчитаме на хората до нас и те на нас. Митовете се създават от тези, които искат да ги ползват. Подразни ме единствено коментарът на един журналист, който работи във Франция. След като изровил снимка на моето куче, го нарече „помияр”. Само искам да го информирам, че същото живя с мен 11 години и преди 5 месеца се наложи да го приспя. Всичко останало, което е медийна манипулация, просто ни разсмива.

„Алея Първа”

Тези твърдения (за нарушения при сделката – б.р.) са били обект на проверки от всички компетентни институции – от министерства до полиция, ДАНС и прокуратура, за да се стигне до Еврокомисията. Всички те, по свои пътища, са стигали до един и същ извод – за пълната законосъобразност на сделката,  липса на каквото и да е нейно противоречие, както с българското, така и с общото европейско законодателство. Мисля, че това е най-проверяваната сделка в последните години. Атаката е от около 5-ма човека, които всички познаваме, зад тях стоят интереси на идентичен проект и пари. В комбинация с най-голямата медийна машина в България – схема с блогъри и сайтове, които според мен имат сила да съборят и правителство.

Това е поредната манипулация, че „Алея първа” ще е квартал на богати, гражданите нямало да могат да ходят на плажа, да играят федербал, да гонят пеперуди и т.н. Идеята е крайбрежна улица, каквито има навсякъде по света в градове с подобно разположение. На тази улица е помислено за всичко и за всеки и без хората това няма как да се случи. Те ни обвиняват и че сме откраднали входа на Морската градина. Ще сложим точка, когато реализираме проекта Алея първа. Тогава всички ще забравят какво е било и ще го приемат като даденост, без която няма да могат.

Стадион „Варна” и ПФК „Черно море”

Тунинговането на стария стадион щеше да излезе 15 000 000 лв.,но бяхме решили да направим нещо по европейско. Новият стадион щеше да струва около 200 000 000 лв., с 35 000 места. Световната финансова криза наложи да редуцираме местата до 25 000 – то и градът няма нужда от повече, и окончателният проект скоро ще бъде представен пред обществеността. Успоредно с това имахме ангажимент да изградим нова лекоатлетическа писта, която Спортен комплекс Варна АД реализира в терена на стадион Младост. Стойността на инвестицията е около 5 000 000 лв. и вече е факт. Разбира се, строителството на стадион Варна с 25 000 места, ще стартира преди предстоящите избори.

ПФК „Черно море” го придобихме по задължение с дружеството „Спортен комплекс Варна”. Това са по 5 000 000 лв. на година, които плащаме за самочувствието на варненци. Какво печелим? Преди три години отборът се класира на трето място и не спечелихме дори едно „благодаря”, или поне не сме разбрали. Но печелят всички варненци, защото имат един финансово обезпечен футболен клуб и голяма детско-юношеска школа. Все пак това е бъдещето на футбола.

Политически амбиции

На въпрос има ли политически амбиции, Марин Митев отговаря с лаконичното „Не”. Отношенията си с кмета на Варна Кирил Йорданов описва „като между съграждани”. За личните си политически убеждения заявява: „Политическите ни убеждения – винаги с властимащите, като лични убеждения – „Тимаджия”. Предполагам, че така ще напишат във форумите :)”.

Цялото интервю с Марин Митев може да прочетете www.varnautre.bg

19 минути

Два финала за „Черно море Тича” днес

Два финала ще играе при продрастващите днес баскетболният „Черно море Тича” днес. Кадетите ...
38 минути

Валежите спират

В неделя над Източна България валежите постепенно ще спират и облачността ще започне ...
18 часа

Кои са най-чистите плажове във Варна

На 13 плажа във Варненска област качеството на водата е „отлично“, а само на една ивица ...
20 часа

Куп спортни мероприятия по повод 1 юни

Община Варна, Дирекция „Спорт“ отбелязва деня на детето 1 юни 2017 г. с открити уроци ...
23 часа

Пуснаха от ареста собственика на нелегалния кучкарник

След 24 часа в ареста е пуснат на свобода собственикът на кучешкия приют на ужасите ...
23 часа

Богата програма на детските и младежки литературни дни

Над 30 събития са включени в програмата на детските и младежки литературни дни „ВарнаЛит“ ...
23 часа

Облачно и дъждовно в събота

В събота над Източна България ще има променлива облачност. Около и следобед се очакват ...
1 ден

Нели Петрова с жест към дете с увреждания

Народният представител от ГЕРБ Нели Петрова подаде ръка на дете с увреждания, като ...
1 ден

Част от къща се срути заради некачествен ремонт, пострада жена

Междуетажна конструкция в къща на ул. "Тодор Влайков" се е срутила. Инцидентът е станал ...
1 ден

Плажен футбол: Българският шампион заминава за Португалия

МФК „Спартак“ заминава в събота за Назаре, Португалия, за да стартира участието си ...
1 ден

Статистиците изчислиха 959 лева средна заплата за Варна

Средната брутна месечна работна заплата в област Варна за януари 2017 г. е 954 лв., за февруари ...
1 ден

Вижте къде няма да има вода в петък

Без вода до 12:00 часа ще останат абонатите в района на ул."Моряшка". Част от домакинствата ...
1 ден

Полицията издирва възрастна варненка с деменция (снимка)

Варненската полиция издирва Веселина Петрова Ангелова. Жената е на 85 години, висока ...
1 ден

Треньорът на МФК „Спартак“: Разочаровани сме от формата на първенството!

Българският шампион по плажен футбол тази година ще бъде излъчен след само 6 изиграни ...
1 ден

Показват „Пустинни котки” и гранични катери заради благотворителна кампания

Средства за децата на загинали полицаи, пожарникари, затворнически надзиратели и военнослужещи ...
2 дни

Варна - домакин на Националната младежка среща

По традиция Варна ще бъде домакин на най-голямото младежко събитие в България – Национална ...