Жената е задържана
Майка нападна и поряза служителка на детска градина в кв. „Владислав Варненчик“ във Варна. Майката е задържана.

Около 11,00 часа жената нахлува в заведението, преодолявайки въведения пропускателен режим. Тя е нанесла лека порезна рана на служител от детската градината.

Незабавно на място са извикани полиция и Спешна помощ, разказа Лилия Христова, началник на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ във Варна. Ръководният екип на общината е разпоредил да бъде започната проверка. Уведомен е бащата на детето. Той и майката, проявила агресия, живеят разделени, обясни Христова. По думите ѝ бащата ще се грижи за детето, докато жената е в ареста.

Медиците са прегледали и отвели пострадалата служителка в медицински център.

Служител на ясла в София твърди, че медицинска сестра бута и обижда 2-годишни деца

Жената е в добро общо състояние.

В градината са и представители на дирекциите „Образование и младежки дейности“ и „Здравеопазване“ от Община Варна.

Директорът на градината посочва, че майката не за първи път демонстрира агресивно поведение, но за първи път стига до физическа саморазправа със служител. Днес тя е имала уговорка да вземе детето си по-рано от занятия.

Пропусквателният режим в градината е много добър, има и камери, допълни Христова. Тя подчерта, че децата не са станали свидетели на случилото се. Хората от екипа обаче са много уплашени и са изпратени психолози, които да им окажат подкрепа, каза още Христова. Тя бе категорична, че агресията не е била предизвикана от служителя на градината и всичко е станало много внезапно. Градината работи нормално, най-важното е да се вземат мерки срещу тази госпожа, посочи Христова.

От полицията уточниха, че нападателката е на 41 години, без криминални прояви до момента. Предметът, с който е нападнала сестрата, все още не е открит.

В детската градина тече нормален работен процес и не е преустановяван. По случая е назначена проверка от заместник-кмета по образованието Павел Попов, включително и за обстоятелствата, поради които се е стигнало до инцидента. Припомняме, че във вторник заместник-кметът Попов участва в работното заседание с директорите на детските градини във Варна, в това число и по темата за изясняване на пропускателните режими до сградите от страна на родители и други лица.

Жената е задържана за 24 часа. По случая е започнато разследване.
Мила Едрева/БТА