Мадами на токчета ще бягат за 3 бона
Мадами на токчета ще бягат за 3 бона / Cosmopolitan
“Спринт на високи токчета” се нарича състезанието, което ще се проведе следобед във Варна. Зрелищната надпревара се организира от списание Cosmopolitan, като това е второ издание на нетрадиционното дамско надбягване.

Представителките на нежния пол ще развиват високи скорости на токчета на централния бул. Княз Борис I. Разстоянието, което дамите ще трябва да пробягат, е около 40 метра между храм “Свети Николай” и х-л Черно море.

Уникалната спринт атракция ще се проведе по същото време и в София. На финала дамата с най-бързи токчета от София и Варна ще спечели 3000 лв.

На две места едномвременно протече и миналогодишното женско надбягване. Тогава в Приморско и Варна взеха участие общо 85 участнички, от които 52 във Варна. Тогава най-бърза на токчета се оказа пловдивчанката Теодора Орлова, която в Приморско пробяга дистинацията от 40 м. за рекордното време от 6,54 секунди. Нейна подгласничка стана най-бързата участничка във Варна - 18-годишната Ина Божинова.

Малко информация за желаещите да грабнат голямата награда. На старта на атрактивното състезание ще бъдат допуснати дами с обувки с токчета не по-ниски от 8 см. и не по-дебели от 2 см. Участието ще става след предварително записване от 15:30 до 17:00 часа, когато е и стартът на спринта.

Право на участие имат дами над 16 годишна възраст. До участие не се допускат професионални спортисти. Участниците не трябва да са употребили упойващи вещества и/или стимулиращи средства и/или алкохол преди състезанието, са някои от изискванията на организаторите.