Любо Пенев: Загубихме заради съдията
Любо Пенев: Загубихме заради съдията / netinfo

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев бе изключително афектиран след последния съдийски сигнал на мача срещу Черно море. „Червените” загубиха гостуването си на стадион „Тича” с 0:1.

Наставникът на ЦСКА изрази бурно недоволството си спрямо отсъжданията на главния рефер на двубоя Христо Ристосков, който нарече „безобразен”.

„Защо загубихме? Заради съдията. Ето отговора. Опорочи футбола. Ощети и единия и другия отбор, и като цяло футбола. Както главния съдия, така и страничните съдии, нека стиковат, нека се допитват, когато не виждат дадена ситуация. Ако има пет дузпи и са дузпи, трябва да се свирят, без значение къде е нарушението. Ако има жълт картон, той трябва да се дава, както и ако има червен картон. Иначе, получи се хубав мач, отборът на Черно море е стойностен. Ние играхме добре, но един път завинаги съдиите трябва да се научат да свирят”, заяви на пресконференцията след мача Любо Пенев.

„Това трябва да ни е поведението до последната секунда. Има още три мача, продължаваме до последния двубой. Никой не е застрахован от грешки. Играха прекрасно моите футболисти. В предишния мач играхме слабо, но в този бяхме на ниво. Първенството не е свършило, аз съм оптимист, до последно ще се борим.”