Линейки прибраха четирима заради жегата
Линейки прибраха четирима заради жегата / netinfo
На 4 случая на припаднали вследствие на днешните горещини са реагирали от варненския Спешен център само до обяд , съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова.

Горещините са засегнали както възрастни, така и млади хора. Сред колабиралите са продавачка в магазин за обувки и дете, което припаднало в заведение край плажа.

Положението вчера е било още по-тежко. Спешните медици са реагирали на 10 сигнала за пострадали от жегите. Варненци са колабирали на плажа, на улицата и в магазини. Най-фрапиращият случай е на 35-годишен мъж, получил инфаркт на работното място, разкри д-р Касабова.

4 медицински пункта бяха разкрити по обяд на централни места в града за граждани, които понасят зле летните горещини. Пунктовете са разположени пред Младежкия дом, на пазар Чаталджа, до подлеза на Катедралата и пред магазин Валентина, като разполагат със студена вода и лекар, който да се погрижи за всеки, пострадал от жегата. Пунктовете ще работят само днес до 17 ч. Ако температурите не паднат те отново ще бъдат разкрити, обеща градоначалникът.