/ Снимка: БГНЕС, архив
При добра мобилизация и стабилно управление "Хемус" ще бъде завършена за 4 години
БСП ни води към тоталитаризъм
93023
БСП ни води към тоталитаризъм
  • БСП ни води към тоталитаризъм
БСП води страната към тоталитарно управление и по този начин има опасност инвеститорите да се отдръпнат от България. Това мнение изрази във варненския ефир на Дарик водачът на листата на ГЕРБ за Варна Лиляна Павлова.

„Те говорят какво ни е отнела демокрацията, щели да вдигат данъци, искат намеса в бизнеса. Ако продължават така, инвеститорите ще избягат от България“, коментира тя.

Павлова изтъкна, че познава добре Варна и региона, което я отличава от водача на левицата Стефан Данаилов например.

„Безспорно той е уважаван актьор, но това не означава, че това е добро за Варна. Дали в образование, дали в икономика, ние имаме различни послания. Ние искаме ниски данъци, а БСП са за вдигането им. Те искат повече държава в бизнеса, а ние смятаме, че държавата не бива да пречи на бизнеса. Бюрокрацията не трябва да пречи. Чиновниците трябва да тичат за справки, а бизнесът да работи. Ние искаме да помагаме на бизнеса“, подчерта Павлова.

Според нея разцеплението на десните не е добро и за ГЕРБ, тъй като по този начин БСП привличат повече гласове. Новите политически формации разчитат на популистки послания, които звучат добре, но „изглеждат като предизборна промоция“, смята водачът на варненската листа на ГЕРБ.

Ако Реформаторският блок и патриотите останат извън парламента, формирането на правителство ще бъде трудно, изрази мнение Павлова.

„Нашите най-естествени партньори са партиите център и дясно. Реформаторите и патриотите са нашите естествени партньори. Преразпределянето на гласовете на партиите, които няма да влязат в парламента, ще доведе до сложен механизъм за съставяне на коалиционно правителство“, добави Павлова, която увери, че властта не е самоцел за ГЕРБ и партията е готова да бъде и в опозиция.

Магистрала „Хемус“ е важен приоритет. При силна мобилизация, за 4 години и при стабилно управление, тя може да бъде завършена, смята бившият регионален министър.

Нов пътен възел на Игнатиево, обходен път и развиване на Варна като целогодишна туристическа дестинация също са сред приоритетните задачи пред ГЕРБ.

Аврен, Долни чифлик и Бяла също имат потенциал да развиват туризъм, смята Павлова. Фокус трябва да има и върху медицинския и конгресния и туризъм.

Програмата за саниране е безспорна, убедена е тя. Според водача на варненската листа на ГЕРБ са нужни поне още 10 години инвестиции, но ефектът, който се постига, оправдава средствата.

Целият разговор с Лиляна Павлова е в прикаченото аудио.