Лелята на убитата Женя пребивала майка си
Лелята на убитата Женя пребивала майка си / Impact Press Group

Светла Тодорова, която е обвинената за поръчителка на убийството на племенницата си  Женя, се е издържала от социални помощи, които получавала като самотна майка на три деца. Мъжът й Даниел, с когото живеела на семейни начала, се криел при родителите си в случай на проверка от социалните служби. Подсъдимата е била подпомагана с пари и от баща си до смъртта му през 2010 г. Това заявиха в съдебната зала брат й Венцислав и съпругата му Ренета – родители на жестоко убитото момиче.

Венцислав и Светла били в конфликт и почти не си говорили през последната година. Отношенията им се развалили заради наследствената къща на варненската улица „Лоза”, която не успели да се разберат как да поделят. На сутринта, когато тялото на Женя било открито от баща й и в къщата пристигнали медици и полицаи, сестрата се разминала с брат си на двора и отново не му проговорила. Тогава тя разбрала, че поръчката за убийството на племенницата й е изпълнена. Веднага отишла до банка, откъдето изтеглила 1500 лева, които трябвало даде на физическия извършител Петър, се казва в обвинителния акт по делото. Сумата е получена от Светла в 9:15 ч., а сигналът за откритото тяло на Женя е подаден малко след 8:30 ч. на 27 септември.

„Светла е конфликтен човек. Често биеше и обиждаше родителите си, докато те бяха живи. На някои от побоите съм ставала свидетел. При един от тях през 1997 г., когато бях бременна, се намесих и получих от Светла удари в корема, а носът ми беше разбит. След това направих спонтанен аборт, а лекарите ми забраниха да имам повече деца”, заяви в съдебната зала Ренета Тодорова.

Венцислав също разказа за случай, в който бременната му сестра е нанесла побой на майка им. Месеци преди убийството той и жена му пък били ударени от Петър при един от поредните скандали със Светла за ползването на къщата.

Женя се нанесла в стаята, където намерила смъртта си, 4 месеца по-рано. Помещението било ремонтирано специално за нея. Момичето прекарвало по-голяма част от времето си там в гледане на филми и рядко излизало от вкъщи.