Лекарският съюз на страната на Майчин дом в дело за милион
Лекарският съюз на страната на Майчин дом в дело за милион / netinfo
Лекарският съюз поиска да се включи като трета страна в делото срещу «Майчин дом» Варна, чийто ход беше даден днес. Молбата, с която съсловната организация желае да участва в полза на болница, обаче беше отхвърлена от съда.

Близките на 27-годишната Елвира, която е в кома от раждането на сина си преди 22 месеца, настояват за обещетение от 1.16 млн лв. Предявени са общо 4 иска, най-големият от които е за 1 млн. лв. за причинени неимуществени щети. Според експертиза, изготвена от д-р Димитър Карадимов от МБАЛ “Царица Йоанна” в София, родилката изпада в безсъзнание, тъй като упойката й е била 3 пъти над нормата.

В жалбата е записано още, че по време на раждането на Елвира със секцио, в операционната не е имало анестезиолог и дефибрилатор. Семейството й настоява новите изследвания, които разпореди съдът, да бъдат направени от лекари, практикуващи извън Източна България.

Искането на лекарския съюз да се включи като експерт в делото показва пристрастността на медиците във Варна, заяви извън залата адвокат Иван Кръстев, който представлява семейството на Елвира.

Защитата на „Майчин дом” определи представената експертиза като частен документ и настоя тя да не се приема като доказателство. Съдът не излезе с решение по молбата им и ще направи това следващите седмици.

Ново заседание по делото ще има на 14 март.