Кухнята с премиера на Варненско лято
Кухнята с премиера на Варненско лято / Dariknews.bg

Днес и утре любителите на театралното изкуство във Варна могат да се насладят на единствения премиерен спектакъл в програмата на международния театрален фестивал „Варненско лято“ – представлението за 70-та годишнина на младежкия театър „Кухнята“.

От 19:30 ч. днес и от 19 часа утре на основната сцена на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ зрителите ще могат да се насладят на историята на кухнята на популярен лондонски ресторант, ежедневно посещаван  от хиляди хора. Режисьор на представлението е Владимир Люцканов, участие ще вземат актьорите Александър Хаджиангелов, Ангелина Славова, Веселина Конакчийска, Вихър Стойчев, Гергана Христова, Деян Цвятков и др.

Персоналът в кухнята трябва да работи методично и експедитивно, което става повод за напрежение и конфликти. В екстремните ситуации сервитьорките и готвачите често загърбват своите нужди, а това винаги има последствия. Разностранните персонажи и взаимоотношения изграждат своеобразен Вавилон.

Спектакълът на Владимир Люцканов му придава пълнокръвна и динамична атмосфера. В него могат да се видят утвърдени актьори от сцената на Младежкия театър, както и неговите нови лица.