Кръщават читалище на Кирил Господинов-Башмайстора
Кръщават читалище на Кирил Господинов-Башмайстора / netinfo
Читалището в село Гроздево ще бъде преименувано на големия Кирил Господинов. Както е известно, актьорът, изиграл незабравимия “Баш майстора”, е родом от селото в община Долни чифлик.

Междувременно част от известните български актьори, които са във Варна за фестивала „Любовта е лудост”, посетиха Долни чифлик. Татяна Лолова, Коста Цонев, Джоко Росич, водени от проф. Александър Грозев гостуваха на общината в неделя. Те похапнаха от прословутото биволско мляко и разгледаха музея в чифлика. Актьорите посетиха и Гроздево, където предадоха на управата на читалището писмо от министъра на държавната администрация Николай Василев, с което културната институция бе уведомена, че ще получи компютърна конфигурация.

Почитателите на Кирил Господинов ще могат да го гледат отново на голям екран тази седмица. В сряда от 18 часа в зала 1 на ФКЦ ще бъде прожектиран филмът "Бон шанс, инспекторе", като част от програмата на кинофестивала "Любовта е лудост”. Във филма от 1983 г. Господинов си партнира с Велко Кънев, Георги Калоянчев, Татяна Лолова, Йосиф Сърчаджиев и Камелия Тодорова.