Кравешки лайна
Кравешки лайна / netinfo
Има една програма на ООН за Ирак, тя се казва „Петрол срещу храни”. Има една българска програма в едно разградско село, село Стражец. Програмата там се казва „Храни срещу петрол”. Програмата представлява - един човек да пасе на друг човек кравите. Да ги пасе цяла година напълно безплатно. Само срещу храна и цигари. Един ден да поиска 6 лева да си отиде в родното село, в бащината къща. Нещо като платен годишен отпуск. И тогава шефът на кравите да го залее с бензин и подпали. Това е селската програма „Храни срещу петрол”, създадена в Стражец.

Надявам се да не можете да проумеете тази програма. Ако ви се струва напълно нормално да пасете цяла година крави безплатно. Само това ако ви се струва нормално, спрете радиото, защото не сте ни таргет. Всъщност ако пасете безплатно крави, трудно ще ме разберете за таргета. Просто спрете радиото, защото няма смисъл. Изобщо няма смисъл да се занимавам с вас. Защото вас ви няма никъде. Няма ви в националния класификатор на професиите. Защото да пасеш безплатно крави цяла година не е професия, а тежка идиотия. Няма ви в НОИ, защото никой не ви е плащал осигуровки. Няма ви в здравната каса, пак заради същото. Няма ви като потребител защото нямате пари. И понеже ви няма никъде, няма никакъв смисъл от вас – горите. Съвсем буквално изгаряте.

Надявам се да не можете да проумеете програмата „Храни срещу петрол”, въпреки че се намира на около 200 километра от вас. Надявам се, че работата ви не е свързана с крави, получавате заплата, имате поне 6 лева, имате платен годишен отпуск, имате осигуровки и сте чували поне веднъж в живота си за синдикати.

Надявам се и да сте чували, че имате право на безплатна спешна медицинска помощ. И когато ви подпалят да отидете в Спешния. А не 7 дни да не може да вземете решение - какво да правите с изгарянията си. Надявам се когато чуете за такива трудово-неправни отношения, да кажете „егати идиота”. Да го кажете за Живко Желев, който пасе безплатно крави в село Стражец. Който живее в своя кравешки свят без пари, но с много кравешки лайна. Този свят съществува не само в Стражец, не само в разградските села. Има смисъл от него дотолкова, доколкото има смисъл да пасеш крави без пари. А в това няма никакъв смисъл. Има смисъл дотолкова, че получаващите заплати, да се чудят що за селски идиот си. И как цяла година можеш да ядеш кравешки лайна.

Не ми пука за Живко от Стражец. Не ми пука за програмата му „Храни срещу петрол” Не ми пука за човек, чието хоби е пасе крави и да яде лайната на шефа на кравите. Този човек не е мой, нито ваш проблем. Този човек е проблем на здравеопазването. На което никога не си е плащал осигуровките.

Коментарът можеш да чуеш, след като изтеглиш звуковия файл.