Крадец остана в ареста, глобиха почерпен шофьор
Крадец остана в ареста, глобиха почерпен шофьор / netinfo
Най-тежката процесуална мярка "задържане под стража" наложи Варненският районен съд на 24-годишния В.П. Той е задържан по обвинение в кражба с взлом. Деянието е извършено на 6 август през деня. Младежът разбил шкаф за обувки пред апартамент в жилищен блок във Варна и отмъкнал 2 чифта маркови маратонки. Съсед подгонил крадеца, който при бягството изпуснал шапката си. Точно по нея и по даденото описание младежът бил разпознат като криминално проявен и задържан по-късно от полицията. 24-годишният мъж преди по-малко от месец е излязал от ареста, няма постоянен адрес във Варна и води скитнически начин на живот. Той е осъждан многократно за кражби, притежание на наркотици и грабеж.

Глоба наложи Районният съд на 28-годишния Огнян Христов за шофиране без книжка. Той ще трябва да внесе 600 лева в полза на държавата след като веднъж вече е бил санкциониран по административен ред за същото нарушение.

Глоба в размер на 500 лева определи съдът и за 52-годишния Атанас Атанасов за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.