КПП ще пази от коли алеята до Хоризонт
КПП ще пази от коли алеята до Хоризонт / Дарик Варна, архив

На входа на Морската градина, до спирка „Акациите", да се обособи Контролно-пропускателен пункт, който да работи от 6 часа сутринта до полунощ, до 30 октомври ежедневно. КПП-то да се обособи и стопанисва за сметка на „Овърсийз - Хоризонт" ООД и „Проект Бг" ЕООД (бел. ред. фирмите, които стопанисват двата комплекса в района). Това се посочва в заповед на временно изпълняващия длъжността кмет Богдан Караденчев.

Заповедта на временния кмет забранява паркирането на автомобили по алеи, тротоарни и тревни площи от бариерата до преградните съоръжения след комплекс „Хоризонт". КПП-то на входа на парка ще пропуска автомобили на граждани до запълване на капацитета на паркингите с вход/изход в отсечката. Двете посочени фирми ще трябва да осигурят организацията на движение, като недопускат паркиране в алеите. Общинските „паяци" пък ще вдигат колите на нарушителите.

Със заповедта на Караденчев се отменя разпореждането на Кирил Йорданов от 7 юни 2012 г., с което бе забранено паркирането до вила „Рома" и клиника „Валем". Според отменената заповед на бившия кмет, живущите в местност „Салтанат" при преминаване през бариерата трябваше да представят документ за самоличност, в който да е отразен постоянен или настоящ адрес в местността.