Костадин Костадинов си постави за цел да е следващият кмет на Варна
Костадин Костадинов си постави за цел да е следващият кмет на Варна / Дарик Варна

Общинският съветник Костадин Костадинов отново ще се кандидатира за кмет на Варна. Номинацията му е издигната от неговата партия „Възраждане“, „Атака“ и „Нова сила“. Трите формации ще участват и с обща листа за съветници на местния вот през есента.

Ще се борим за балотаж, а целта ни е да управляваме града, заяви при представянето си Костадинов.

„Четири години бях общински съветник и гледах как моите колеги при всяко решение, което е конфликтно за обществото, защитават всякакъв друг интерес, само не и обществения. Омръзна ми да ги гледам как се гънат. Повечето от хората в Общинския съвет влизат на гърба на някоя партийна листа. Ходейки по улиците, те са неразпознаваеми от хората, те са анонимни и не носят отговорност пред никого освен пред партийния си лидер. Нашата цел е да управляваме Варна и да спечелим кметското място. Няма невъзможни неща, стига да имаш желание. Имаш ли желание - има и начин, няма ли желание – има и оправдание. Много пъти са ме питали какво може да направи кметът. Всичко може да направи кметът. Когато разполагаш с 230 млн. лв бюджет и имаш визия как да изглежда градът не след 4, а след 20 години – можеш да го направиш“, каза Костадинов.

Костадин Костадинов си постави за цел да е следващият кмет на Варна
netinfo

Кандидатът за кмет обяви, че едно от първите неща, които ще направи след спечелване на изборите, е тотално унищожаване на бюрокрацията в общината. Като свой голям успех през мандата си като съветник той отчете прокарването на програмата „Ин витро“.

„Тези, които са свикнали да полагат асфалт за 48 лв./кв. м., докато в съседно Аксаково е 19 лв./кв. м, тези, които са свикнали да редят плочите така, че да ги редят пак следващата седмица – тези хора трябва да си ходят“, завърши Костадинов.

Трите партии, които застават зад неговата кандидатура, ги обединява това, че винаги са защитавали патриотичните интереси, коментира депутатът от „Атака“ Николай Александров. Името на коалицията, с което формациите ще се явят на изборите, вероятно ще е „Варна“, добави общинският съветник от „Нова сила“ Ивайло Бояджиев.