Конгрес събира офталмолози от България и чужбина
Конгрес събира офталмолози от България и чужбина / sxc.hu архив

XI Конгрес на Българското дружество по офталмология стартира от днес до 28 септември в курорта ”Златни Пясъци”. Официалното откриването на конгреса е в 9,30 ч.Основната цел на конференцията е да демонстрира професионалното развитие на българските офталмолози през последните години и да даде възможност на гостите и участниците  да получат както изчерпателни отговори на интересуващите ги въпроси, така и  практически знания (решения), готови за прилагане в практиката им.

В мероприятието се очаква да се включат около 200 специалисти от страната и представители на 20 фармацевтични фирми. В тридневната конгресна програма ще участват както утвърдени български и чуждестранни лектори от Италия, Румъния и Турция, така и изявени млади офталмолози, които ще имат възможността да дебатират върху иновациите и проблемите от световната практика.

Предвид тенденциите от последните  години, а и като допълнителен принос в подкрепа на бъдещето на българската офталмология, специално за специализантите са включени и два изключително актуални курса на тема „Анализ на автофлуоресценция при заболявания на ретината” и „Интерпретация на ОСТ при глаукомна и макулна патология”.