Комисия ще разследва виновните за ВиК авариите
Комисия ще разследва виновните за ВиК авариите / netinfo
Седемчленна комисия, назначена от Община Варна, ще провери и изготви доклад относно виновните за възникналите тежки аварии, оставили без вода варненци дни наред. Това стана ясно на първия брифинг, даден от настоящия кмет на Варна Кирил Йорданов в началото на третия му мандат. При доказана вина материалите ще бъдат предоставени на Окръжна прокуратура, бе категоричен градоначалникът. Той подчерта, че при открити нарушения ще последват сурови наказания.

Санкции очакват и организаторите, които след приключване на местните избори не са почистили рекламните си плакати. Глобата за физически лица е от 100 до 500 лв., а за юридически лица достига 1000 лв.

Паяците, които ще следят за неправилно паркирани автомобили в града, вече са на лице. Те са два и са общинска собственост. Все още се изгражда обектът, където ще се транспортират автомобилите.

Учителите и непедагогическият персонал в системата на общинското средно образование предсрочно ще получат средства за работно облекло в размер на 180 лв. на човек. Общата сума, предвидена за целта е 834 480 лв.