Коли закъсаха в локва в опит да избегнат задръстванията
Коли закъсаха в локва в опит да избегнат задръстванията / netinfo
Два автомобила, закъсали в локва с дълбочина около метър, са били извадени снощи от екип на „Гражданска защита”. Колите пропаднали на черен път край “Кайсиева градина”, при опит да избегнат натоварения вечерен трафик. Едната от издърпаните коли е била москвич.

Закъсалите били извадени от капана от високопроходим автомобил на „Гражданска защита”. Локвата е била дълбока до кръста, разкри пред Дарик шефът на областната дирекция на спасителната служба инж.Нели Ганева.

“Не е задължение на „Гражданска защита”да вади закъсали автомобили когато няма бедствено положение. В случая го играем безплатна пътна помощ”, коментира пред Дарик инж. Ганева.

35 катастрофи с материални щети са станали през изминалото денонощие във Варна. Няма пострадали, съобщиха за Дарик от КАТ в морската столица. Заради ремонт на източното платно на бул. “Република”, в участъка между булевардите “Владислав” и “Сливница” се извършва двупосочно движение в западното платно на булеварда.

Затворен за движение на автомобили остава и пътят между кварталите Аспарухово и Галата. Движението се извършва по обходен маршрут през местността Боровец. От 7 до 22 часа.е забранено движението на зърновози и тирове по улица „Девня” в района на подхода към Аспаруховия мост. Ограничението остава в сила до 30 септември.