Коли вместо сергии на Колхозния пазар
Коли вместо сергии на Колхозния пазар / dariknews.bg
Коли вместо сергии на Колхозния пазар
21125
Коли вместо сергии на Колхозния пазар
  • Коли вместо сергии на Колхозния пазар

От няколко дни насам Централният варненски пазар изглежда като след бомбардировка. Разчистват се бараки, копаят се канали, като ремонти вървят по улиците „Дрин", "Д-р Пискюлиев" и „Кракра". Кръстовището между двете улици дори вече седмица е затворено и така ще е още доста време, докато траят ремонтите. Това причинява неудобства както на ощетените търговци, останали без сергии, така и на шофьори и пешеходци, установи проверка на Дарик.

Готвените от Общината промени в организацията на движение предвиждат "Дрин" да бъде отворена за автомобили и в района на пазара, познат сред варненци като Колхозния. Идеята е улицата да остане еднопосочна в посока бул."Владислав", като бъде отворен за автомобили и участъкът между улиците "Кракра" и "Д-р Пискюлиев". В обратната посока към ул."Кракра" пък ще се минава по ул."Бенковски", която също ще стане изцяло еднопосочна. За това се говореше усилено през последната година. Реконструкцията на Дрин все пак започна през май.

Тази седмица започна и събарянето на бараките по трасето на бъдещия автомобилен път. Над 100 павилиона се премахват, за да се отвори път за автомобилите. Как се приема това в квартала и още по темата ще откриете в звуковия файл и темата в снимки.