Колата на Тинка Косева била запалена умишлено
Колата на Тинка Косева била запалена умишлено / netinfo

Умишлен палеж е най-вероятната причина за инцидента с автомобила на председателя на Варненския административен съд Тинка Косева, заяви окръжният прокурор Владимир Чавдаров. В хода на разследването специалистите са стигнали до извода, че "Ауди"-то на Косева е било подпалено нарочно. Окончателните резултати от назначената пожарно-автоелектротехническа експертиза обаче ще покажат на 100% каква е причината за пожара.

По думите на Чавдаров има очевидец на палежа. Той обаче отказа да оповести повече информация, за да не попречи на разследването.

Тинка Косева заяви за “Народно дело”, че никой не й е отправял заплахи и няма причини да взема специални мерки за охрана. “Занимавам се само с данъчни дела, които не са от обществен интерес и не виждам никаква връзка с подпалването на колата и работата, която върша в административния съд“, посочи Косева.

В събота от полицията съобщиха, че пожарът, унищожил колата на Тинка Косева, не е бил умишлен. Огънят е започнал от предната лява част на „Ауди” 3, където се намира акумулаторът. При втория оглед не са открити следи и веществени доказателства за нарочно предизвикан палеж.

Сигналът за горящия автомобил е бил подаден половин час след полунощ в събота. Колата на Тинка Косева е била паркирана на улица “Княз Батенберг” в централната част на Варна, в близост до Морската градина.