Кои са най-добрите лекари във Варна?
Кои са най-добрите лекари във Варна? / снимки: Дарик Варна

Имената на най-добрите лекари във Варна бяха обявени на церемония в морската столица. Резултатите от съвместното проучване на Дарик и Галъп Интернешънъл вече са достъпни и на сайта www.bestdoctors.bg.

Варна е третият град след София и Пловдив, в който се състоя кампанията на Дарик "Най-добрите лекари". Най-достойните варненски медици са точно 114. Те бяха посочени за такива от техните колеги в съответните 22 специалности.

Кампанията "Най-добрите лекари" на Дарик не е класация. Идеята й е във всяка специалност да се излъчат лекарите, получили най-голямо доверие от колегите си.

Въпреки това четирима лекари събраха най-много гласове. Сред фавоторите са доц. Боян Балев, специалист по образна диагностика, доц. Светослав Георгиев, кардиолог, доц. Вилиян Платиканов, анестезиолог, и проф. Красимир Иванов, коремен хирург. Доц. Платиканов и проф. Иванов бяха сред лекарите, оказали помощ на пострадалите след атентата в Бургас.

Най-много са отличените лекари в специалностите коремна хирургия, кардиология, неврохирургия, ортопедия и травматология.

Кои са найдобрите лекари във Варна
netinfo

Сред специалните гости на церемонията бяха директорите на 13-те болници, участвали в кампанията на Дарик. На събитието присъства и собственикът на медията Радосвет Радев. Поздравителен адрес изпрати министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

"Проучването е протест срещу това да се генерализира, че българското лекарско съсловие е недостойно. Всички ние от Дарик сме убедени, че едно от малкото стойностни, европейски неща са именно българските лекари", подчерта Радосвет Радев.

Кои са найдобрите лекари във Варна
netinfo

"Като че ли не си спомням да съм попълвал анкета. Отсъствах тогава, но моите колеги са направили този избор", каза с шеговит тон доц. Балев. Той сподели, че е изненадан от огромната подкрепа, която е получил от колегите си. "Има три фактора за това: първо - институцията, в която работя; второ - уникалния колектив, с който се трудя, и трето - семейството ми, което понесе на гърба си моето израстване", поясни доц. Балев.

Радостта си не скри и доц. Платиканов. "Съвсем изненадан съм, че съм тук, на подиума. Преди няколко дни, когато получих писмото, ми стана много хубаво", разкри специалистът. "Изключително ми е приятно, че съм тук, защото виждам едно отношение, каквото считам, че отдавна трябва да има към лекарите. Хора от различни болници и специалности сме. Всички сме усмихнати и в приятно настроение, което още повече ме радва", добави доц. Платиканов.

Заради ангажименти в чужбина проф. Иванов и доц. Светослав Георгиев не присъстваха на церемонията.