Коча и Котката в ареста за автокражби и рекет
Коча и Котката в ареста за автокражби и рекет / netinfo
Двама автокрадци-рецидивисти са били задържани при специализирана полицейска операция. 30-годишният Н. П. с прякор Коча и 39-годишният Ж. П. с прякор Котката са били хванати в момент на изкарване на укрит микробус "Пежо Боксер" с варненска регистрация, обявен за издирване във Варна, съобщиха от местната полиция.

Двамата мъже са многократно осъждани за кражби на автомобили и с висящи дознания за същия вид престъпления, посочват от полицията. Коча и Котката извършвали кражби предимно на микробуси, като в повечето случаи целта е и връщане на возилата след получаване на сума от собствениците им. При разследването на задържаните са документирани други два опита за кражби на микробуси, извършени през октомври тази година.

Установено е, че групата е използвала хале, намиращо се в гориста местност до с. Любен Каравелово. Там са били укривани крадените коли, за които е бил искан откуп.

Към настоящия момент двамата варненци са задържани с прокурорско разпореждане за 72 часа. Предстои внасяне във Варненския районен съд на искане за определяне на мярка за неотлонение "задържане под стража".

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата задържани продължава.