КНСБ умува за евровота
КНСБ умува за евровота / netinfo
На 9 май ръководството на КНСБ ще се срещне с водачите на листи за евродепутати. Кандидат-евродепутатите ще бъдат изслушани и според тяхното отношение ще преценим дали ще излезем с ясна позиция и призив към нашите членове за мобилизация за гласуване. Това съобщи във Варна председателят на КНСБ д-р Желязко Христов.

От синдиката ще настояват лидерите на евролистите да подпишат Национална харта на съгласието за ценностите на европейския икоминомичски и социален модел.

Също на 9 май, Деня на Европа, пред централата на КНСБ ще бъде открит 4-метров Паметник на солидарността, толерантността, свободата и справедливостта. Монументът е по проект на скулптора Вежди Рашидов и ще представлява “Вопъл от длани”-две преплетени длани, събиращи се в солидарен юмрук.

На 10 май КНСБ организира Национална конференция, посветена на колективното трудово договаряне.

Шестият национален конгрес на КНСБ ще се проведе на 11 и 12 май в София. Участие във форума се очаква да вземат президентът и премиерът. Първите мъже в държавата се очаква да представят икономическите и социални послания за развитието на страната.

Покана за форума е отправена и към генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Джон Монкс, който се очаква да посети страната ни за първи път.

Във Варна лидерът на КНСБ се срещна с делегатите за конгреса от 5 области от Североизточна България. Утре синдикалните лидери ще се срещнат с ръководството на БМФ и Корабостроителницата.