Кметът се раздели с още един свой заместник
Кметът се раздели с още един свой заместник / DarikNews, архив

Заместник-кметът по сигурността ген. Веселин Петров напуска общинската администрация. Той е отстранен със заповед на кмета Кирил Йорданов, която влиза в сила от утре.

Пред Дарик ген. Петров заяви, че не се е запознал със заповедта и не знае мотивите, с които е бил освободен от поста.

На въпрос не се ли чувства по някакъв начин обиден, че след три години, отдадени на общинските дела, е остранен, генералът отговори: „Ако се погледне от този ъгъл, може да се каже, че се чувствам обиден”.

Той все още не е решил с какво ще се занимава занапред. „В началото ще си почина, защото отдавна не съм излизал в отпуск”, разкри ген. Петров, който през последните три години отговаряше за опазване на обществения ред и за сигурността на информацията.

Веселин Петров е вторият заместник на Йорданов, който си тръгва от общинската администрация след арх. Венелин Жечев. За разлика обаче от заместник-кмета по архитектурата, който сам подаде оставка, ген. Петров бе уволнен.

56-годишният Веселин Петров има над 20 години стаж в системата на МВР. Работил е като разузнавач в отдел "Криминален" в родната София. Последователно е заемал длъжностите инспектор, началник на група и началник на сектор в направление "Криминално" при СДВР. Бил е директор на РДВР-Сливен, а от май 2000 г. до януари 2008 г. – начело на РДВР-Варна. Последно Петров бе директор на Национална служба "Полиция" на МВР, като заема този пост по-малко от година.