Кметът: Нито една тухла повече в курортите!
Кметът: Нито една тухла повече в курортите! / netinfo
Да се вземат спешни мерки за спиране на строителството в курортите "Златни пасъци” и "Светите Константин и Елена". Това разпореди кметът на Варна Кирил Йорданов, след като проверка на Общината показала, че там се строи ударно.

Съгласно кметската заповед строителството в курортите трябваше да спре още на 1 май, като до 15 май могат да се извършват само довършителни работи.

”Оправданието на фирмите, че строителните материали са внесени преди 1 май, е за идиоти, тъй като е забранено строителството въобще, а не внасянето на материали”, коментира Йорданов по време на днешната си седмична опративка. “Нито една тухла и нито грам разтвор няма да бъдат изляти в курортите”, закани се градоначалникът.

Заради продължаващото строителство през последните два дни в двата курорта са написани 10 акта, съобщи шефът на общинска дирекция “Опазване и осигуряване на обществения ред” Стойчо Бакалов. По данни на дирекцията, в двата курорта има 18 строителни обекта, повечето от тях хотели.

От днес комплекситe ще се охраняват денонощно. 40 общински служители, както и полицията ще следят дали се спазват забраните.

До 24 май трябва да приключат ремонтите на централните варненски улици, обяви още Йорданов по време на днешната оперативка. Кметът ще задължи фирмите, ангажирани с рехабилитацията на пътната мрежа, още тази седмица да ремонтират асфалта по бул. "Приморски", улиците "Преслав" и "Девня".