/ DarikNews.bg, архив
Провадийският районен съд задържа под стража кмета на село Снежина Ахмед Идриз.  Той  е привлечен като обвиняем за купуване на гласове на парламентарните избори, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. 50-годишният кмет плащал по 20 лева на човек, за да гласува за определена партия. По 20 лева получавали и членовете на домакинствата. 

Прокуратурата обоснова реалната опасност обвиняемият кмет да се укрие и да извърши друго престъпление с представени в съдебната зала две докладни записки и акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, свързани с Ахмед Идриз. 

Няколко часа след като купувал гласове на избиратели, обвиняемият посетил кръчма в селото. Около 2 часа след полунощ на 24 март кметът излязъл от кръчмата със свои познати. Качил се в автомобил и потеглил. Тогава бил спрян за проверка от полицейски служители. В докладната проверяващите полицаи обяснили, че Ахмед Идриз миришел силно на алкохол. 

Полицейските служители го помолили да изчака за проверка с дрегер. Кметът излязъл от колата и започнал да говори по телефона. Отдалечил се от проверяващите и избягал. Бил издирен едва на следващата сутрин. Заради осуетяване на проверката за алкохол му е съставен актът за административно нарушение. 

Определението на Провадийския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.