Кметът кани, но кой е той?
Кметът кани, но кой е той? / Дарик Варна

Кметът на Варна
Ви кани
на
официалното връчване
на награда Варна


Това е текстът на покана от общинския пресцентър, която се разпространява по медии, институции и партньори на общината. Както се вижда и от снимката, името на кмета не е споменато, най-вероятно за да не се създава допълнително напрежение между претендентите за временното място на градоначалника на Варна. Другият вариант е дори в общината да не са сигурни кой е кмет на града.

Поканите от администрацията по повод официални и празнични събития винаги досега са били отправяни от кмет с конкретно име. Примери за това – много, както показва  втората снимка. На нея виждате една от последните покани, отправяни от подалия оставка Кирил Йорданов, както и единствената, изпращана от арх. Димитър Николов, който в края на миналата седмица беше „детрониран” от административния съд. Дарик не успя да открие покана, изпращана от доц. Христо Бозов.

Кметът кани но кой е той
netinfo

Поканата за връчването на награди Варна на 23 май, както и за празничното шествие на 24-ти, може да се определи като „колекционерска”, тъй като илюстрира патовата ситуация, в която е изпаднала местната власт в морската столица. Показва целия парадокс на кметска несигурност без много думи. Само с едно липсващо име.

Остава и въпросът кой точно кмет ще връчи награди Варна в четвъртък...