Кметът гледа Варна от птичи поглед с нюзкоптера на Дарик
Кметът гледа Варна от птичи поглед с нюзкоптера на Дарик / Dariknews

Варненският кмет Кирил Йорданов ще има уникалната възможност да разгледа от високо града, който управлява. Това ще се случи само след минути и ще бъде излъчвано пряко едновременно по Дарик радио и Българската национална телевизия.
Нюзкоптерът на Дарик радио е първият новинарски хеликоптер в Източна Европа. Всъщност от всички страни на стария континент с подобни машини могат да се похвалят единствено Великобритания и Русия.

Кирил Йорданов ще влезе в историята на българските медии като първия кмет, включил се в ефир от въздуха. При това ефирите ще бъдат два – радио и телевизионен. Между 8.00 и 9.00 часа варненският градоначалник ще има възможност да покаже на зрителите и да обясни на слушателите кои са най-красивите и най-критичните места в морската столица. Маршрутът на нюзкоптера ще бъде определен от него.

Дали Кирил Йорданов ще прелети над плажовете, над моловете, или пък над квартал „Максуда” – това ще разберем след малко. Със сигурност обаче кметският полет над Варна ще осигури "птичи поглед" на управника към града му.

Летният сутрешен блок "Витамин" на Дарик радио от тази седмица се предава на живо и по Българската национална телевизия.