Кметство Приморски ще се мести в  нова сграда
Кметство Приморски ще се мести в нова сграда / netinfo
До 10 месеца кметство "Приморски" може да се сдобие с нова сграда. Това съобщи кметът на "Приморски" Пламен Градинаров пред членове на Обществения съвет на най-големия и многолюден варненския район.

Идеята е да се ликвидира сегашната форма на съсобственост с "Курортно строителство" в сградата на администрацията на ул. “Ген. Колев”. Срещу преотстъпването й от "Курортно строителство"били готови да построят новата сграда, която ще бъде издигната на общински терен на гърба на новата детска градина на ул. "Гладстон".

На публично-честните партньорства ще се разчита и за строителство на подземни и етажни паркинги. На 7 места в района има възможност да започне изграждането им, като идеята е да бъдат отдадени под някаква форма на концесия за дълъг период от време - 10 или 15 години, разкри Градинаров. Гаражите ще са за общо над 3200 коли. Първият от паркингите се очаква да бъде изграден до пазар "Чаталджа". Той ще е на 2 нива под земята.

Частни фирми ще могат да се включат и в ремонта и поддръжката на подлезите в района. Срещу вложените инвестиции ще им се даде възможност да експлоатират рекламните площи там.