Кмет се изгаври със своите избиратели
Кмет се изгаври със своите избиратели / netinfo
"Ако не бяхме така талантливи, как щяхме да мамим избирателите да гласуват за нас"- с това откровение се обърна кметът на Перник Антоанета Георгиева към гостите на церемонията по повод Деня на българската община, която се състоя тази вечер във Фестивалния и конгресен център. Помолена да коментира казаното, Георгиева заяви, че на българския избирател невинаги му харесва да чува истината и се подмамва по популизма, но той не бил глупак. Георгиева преди това грабна специалната награда на Националното сдружение на общините за учредения от нея Фестивал на талантливите кметове.

За втори път наградата за законодател–партньор на общините получи заместник-председателят на парламентарната комисия по регионално развитие Марина Дикова. В знак на признателност тя получи символа на българската местна власт и Огърлицата на общините.

Приза за общински донор грабна Нийл Буне, постоянен представител на ООН за България. За общини реформатори бяха отличени Струмяни, Пещера и Шумен. Призове за общинари-реформатори взеха заместник- кметът на Разград Кина Дякова, секретарят на община Омуртаг Румен Рачев и Станка Парушева - директор на дирекция в община Стралджа.