Кирил Йорданов отговаря на хвърлената ръкавица на Марешки
Кирил Йорданов отговаря на хвърлената ръкавица на Марешки / Sofia Photo Agency

С писмо до медиите кандидат-кметът на ГЕРБ Кирил Йорданов отговори на призива за дебат на своя опонент Веселин Марешки. В него той казва, че предпочита да разговаря с аптекарския бос, но лично, „не с агитката му”.

„Площадният формат го изпробвахме вече два пъти. Вижда се, че черпите упование от въпросната агитка, но се вижда и другото – че на нейния фон Вие се губите. Време е за дебат, който да позволи Вашите лични качества и способности да изпъкнат, за да могат варненци да оценят комплексната Ви подготовка за поста, за който се кандидатирате. Прочее, този пост често налага заемащият го да взема самостоятелни и отговорни решения.                                       

В подобни случаи, г-н Марешки - уверявам Ви, агитките не помагат. Ако те вземат решенията вместо Вас, длъжен съм да Ви предупредя, че отговорността Ви ще е лична, а последствията – за града. Нали е Ваш девизът „Време е за мъже“? Да премерим сили!
Не е необходимо щабът Ви да се ангажира с организацията на това събитие, защото то може да се състои в студиото на радио Варна, където вече съм приел да участвам в предизборен дебат на 8 октомври от 10 часа.

Достатъчно е само да заплатите, според закона за изборите, участието си – което, надявам се, няма да попречи на предизборната Ви щедрост, за която в града се носят легенди, и да се явите в уречения ден и час. Убеден съм, че в условията на студиото Вие ще бъдете по-убедителен”, обръща се към Марешки Кирил Йорданов.