Кирил Йорданов не бил вариант за кандидат кмет на АБВ
Кирил Йорданов не бил вариант за кандидат кмет на АБВ / снимка: abv-alternativa.bg

Във вътрешнопартиен план името на Кирил Йорданов не стои на дневен ред и не е обсъждано като евентуален кандидат кмет на АБВ. Това заяви в интервю за Дарик председателят на Градския съвет на АБВ във Варна доц. д-р Миглена Темелкова. Тя определи като интрига, създавана от външната среда, спрягането на бившия варненски кмет като кандидатура на АБВ.

Засега Йорданов е невъзможна номинация, смята градският лидер на варненските азбукари. Според доц. Темелкова не стои на дневен ред и нейното номиниране за кандидат кмет. Тя обаче не отрече варианта АБВ да издигнат като свой кандидат Добромир Джиков, чието име също се спряга като евентуален кандидат за кметския пост.

"Надявам се да имаме силата да излъчим свой кандидат за кмет. Към момента обаче няма официално обсъждане на нито едно име", каза още градският лидер на АБВ. Тя бе категорична, че на първи тур е изключено да бъде подкрепен кандидат за кмет на друга политическа сила.

Надеждата на варненския лидер на формацията с лидер Георги Първанов е да имат поне шестима представители в местния парламент. Утвърждаването на кандидатите за общински съветници ще стане на градска конференция, която ще се проведе няколко месеца преди местните избори.

Симпатизанти на БСП във Варна са гласували за лидер на АБВ на изборите този уикенд, разкри доц. Темелкова. Тя видяла „познати лица от БСП" да упражняват вот в изборната секция в район „Приморски". „Може би не симпатизират на АБВ, а на Георги Първанов, или на някой от другите кандидати, или просто имат отношение към председателството на партията или са го направили от любопитство", коментира тя. По думите й всеки е можел да гласува на отминалите избори за лидер на АБВ, дори да не е член или симпатизант на партията.

Членската маса на АБВ във Варна се увеличава и към днешна дата наброява над 600 души. Най-много са те в централните райони „Приморски" и „Одесос". Желание да постъпят в АБВ заявяват много млади хора. Под 10 на сто са бивши членове на БСП.

„Към момента АБВ разширява лявото ветрило във Варна, но не „крадем" членове и симпатизанти от други леви формации", отбеляза още доц. Темелкова.