Казийски и компания излизат за първа победа в Лигата
Казийски и компания излизат за първа победа в Лигата / gong.bg

С два мача срещу Япония в събота и неделя във Варна продължава участието на волейболните ни национали в Световната волейболна лига. И двата мача започват от 17,30 часа в зала „Конгресна” на ДКС.

Възпитаниците на Силвано Пранди загубиха първите си два мача в Лигата при гостуването на Куба, и сега са амбицирани за категорични победи над Япония. Още повече, че нашите имат положителен баланс в мачовете срещу „самураите” и искат да го запазят такъв след този уикенд. Японците пък допуснаха две загуби в първите си срещи на Лигата, като отстъпиха срещу Русия.

Италианският наставник на нашите Силвано Пранди се спря на следните 14 за предстоящите два мача: Жеков, Братоев, Цветанов, Гайдарски, Светозар Иванов, Богданов, Казийски, Алексиев, Ананиев, Градинаров, Николов, Соколов, Салпаров, Владислав Иванов, Мирослав Градинаров.

В зала „Конгресна” ще има италиански мениджъри, които да следят изявите на родните национали и евентуалното им привличане в тимове от Серия А1. Контузеният капитан на отбора Пламен Константинов пък ще гледа от трибуните мачовете срещу Япония. Константинов се завърна от Франция, където бе на медицински преглед.

„Доктор Дюпон каза, че не мога да претърпя операция заради дългата амортизация и атрофия на мускула, която предизвиква нестабилност на ставата. Препоръча ми специален начин за засилване и стабилизиране на мускула на рамото, която вече започнах. След последните мачове от Световната лига отново ще пътувам за Париж, като там ще остана за 7-10 дни, по време на които лично Дюпон ще види как реагира тялото ми на тази рехабилитация и ще се върна в България, за да играя в световните квалификации”, каза за Гонг Гибона.

Вече са продадени билетите и за деветте кабини за по двама души, едната за четирима, две за по петима, едната за 6 и едната за 8 души. До вчера имаше само две свободни кабини - една за 6 и една за 8 души. Цената за място в кабините е 20 лева, към нея е включено и безплатна безалкохолна напитка. По време на самите мачове в Лигата ще има и стюард, който допълнително ще обслужва феновете в тях. Иначе цената на билетите в залата е на стойност 10 лева. В продажба са пуснати и карти за 6-те домакински мача, като тяхната цена е 54 лева.

Предварителната фаза на Световна лига за мъже продължава до 19 юли. В групите участват 16 отбора, разделени така:

Група "А": САЩ, Италия, Китай, Холандия

Група "В": Сърбия, Франция, Република Корея, Аржентина

Група "С": Русия, БЪЛГАРИЯ, Япония, Куба

Група "D": Бразилия, Полша, Финландия, Венецуела

Мачовете от финалната шестица на Световната лига ще се играят между 22 и 26 юли в Белград. За финалния турнир се класират домакинът Сърбия, победителите от четирите предварителни групи и един отбор, който ще получи "уайлд кард".