Катрин Деньов и Моника Белучи във Варна догодина?
Катрин Деньов и Моника Белучи във Варна догодина? / снимки: Guliver/Getty Images и БГНЕС

Катрин Деньов и Моника Белучи могат да дойдат във Варна следващата година. С агентите на звездите вече се преговаря, за да гостуват за 25-то юбилейно издание на фестивала „Любовта е лудост”. Това заяви в студиото на Дарик директорът на Фестивалния и конгресен център Тошко Гяуров, който добави, че в морската столица може да пристигне и голяма звезда от Холивуд, но не пожела да разкрие повече подробности. 

Финансовото състояние на ФКЦ вече е стабилизирано и от 2014 г. насам се отчитат годишни печалби в размер на около 200 000 лева.  Изчистени са и дълговете в размер на 1,5 млн. лв. 

„Вече започваме да инвестираме печалбата в обновяване на комплекса. Много от техниката е морално остаряла. Закупихме нови кино машини за 85 000 евро, които вече се изплатиха. Предстои да бъде закупена озвучителна техника залите 1 и 2. Залите 3 и 4 също ще бъдат оборудвани за кино прожекции. Цели две нива от комплекса стоят неизползваеми, защото състоянието им е като отпреди 30 години”, обясни Гяуров.

Ръководството на ФКЦ има планове да покрие терасата, а английският двор да бъде озеленен и до него да се стига с панорамен асансьор.

Фестивалният и конгресен център ще отбележи 30-годишния си юбилей на 1 ноември с голям концерт. На сцената ще се качат Йорданка Христова, Тони Димитрова, Маргарита Хранова, Мая Нешкова, а водеща ще е Искра Радева.