Католиците празнуват Великден
Католиците празнуват Великден / netinfo
Днес католиците празнуват Великден. Великденската служба в базиликата "Свети Петър" в Рим вече тече. На службата в препълнената базилика присъстват 30 кардинали, италиански политици и чуждестранни дипломати.

Ръководителят на пресслужбата на Светия престол Федерико Ломбарди съобщи, че по време на службата Папа Бенедикт Шестнайсети ще покръсти италианския журналист Магди Алам, който е под полицейска защита заради заплахи от мюсюлмански екстремисти, отбелязва БТА.

Алам, който е заместник-редактор на италианския вестник "Кориере дела сера", ще бъде покръстен заедно с граждани на Камерун, Китай, САЩ и Перу. 55-годишният Магди Алам е роден в Египет и често пише за мюсюлманските страни. Заради критиките му към палестински терористи представители на „Хамас” заплашиха да го убият, което накара италианските власти да му осигурят полицейска защита.

Във Варна живеят около 500 католици. Във връзка с празника от 10  часа днес в католическата църква "Св. Михаил" бе отслужена Великденска празнична литургия. След нея от 11 започна великденски концерт с участието на детски хор "Маестро Захари Медникаров" и дамска формация "Мистика" от Добрич със съпровода на флейта и орган.