Католици помагат с арт терапия
Католици помагат с арт терапия / netinfo
От два месеца в католическия храм „ Св. Михаил” е сформирана група, която помага на семейства, един от съпрузите в които е зависим от алкохола, сподели отецът в храма Яцек Вуйчик.

В града ни има приблизително 50 000 души, които злоупотребяват с алкохол и още толкова, които осъзнават зависимостта си, но не се борят с нея. Това ни накара да започнем да им помагаме, уточни Вуйчик. Групата стартира с две жени, а към днешна дата вече наброява 7 души.

Чрез арт терапия католическият храм „ Св. Михаил” помага и на младежи с умствена изостаналост от защитено жилище. Занятията се провеждат веднъж седмично. Чрез рисуване на картини те се учат да изразяват емоциите си. Творбите ще бъдат продадени на благотворителни търгове през този месец, а със средствата, събрани от тях, младежите ще платят наема на дома, в който живеят.

За да подпомогнат изграждането на разрушения храм "Непорочно зачатие на Дева Мария", който се намира срещу сградата на Областна оправа във Варна, две немски фондации са дарили 100 хил. евро. За да се завърши строежът обаче са нужни още 250 хил. евро, допълни Вуйчик