Кандидатът за кмет на „Приморски” Петя Проданова се срещна с граждани от Цветния квартал
Кандидатът за кмет на „Приморски” Петя Проданова се срещна с граждани от Цветния квартал / ГЕРБ, пресцентър

Кандидатът за кмет на район „Приморски“  Петя Проданова и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Мартин Байчев, Калин Калевски, Антоанета Цветкова, Борислав Нанков, Кирил Пенев, Стоян Попов и Жечка Георгиева се срещнаха с граждани, които живеят на и в близост до ул. „Евлоги Георгиев“  в Цветния квартал във Варна. Срещата бе под мотото „Лице в лице”.

Гражданите отправиха въпроси към кандидатите, свързани с поддръжката на улиците, тротоарите, зелените площи, осветлението и благоустрояването в района. Петя Проданова отчете постигнатите видими резултати, като визира обследваните и основно почистени отводнителни канали и дерета и извършващото се цялостно обновление на 27 детски площадки на територията на Цветния квартал.

Кандидатът за районен кмет и кандидатите за общински съветници не подминаха и отговора на въпроса за изграждането на канализационна и водопроводна мрежа на кв. „Изгрев“, чието проектиране вече е факт. И паралелно с действията по провеждане на уличната регулация се  търси финансиране по европейски програми.  В уверение на това, че се мисли за развиване и облагородяване на зони не само в централната част на Варна, гражданите бяха информирани, че ул. „Евлоги Георгиев“ и прилежащите й по-малки улички са разработени като зона за интегриран план за възстановяване и развитие, одобрена от Министерски съвет и заложена за изпълнение в Общинския план за развитие 2015-2020 г.