Кандидатът за кмет на „Приморски” Петя Проданова: Още 101 площадки ще бъдат обновени
Кандидатът за кмет на „Приморски” Петя Проданова: Още 101 площадки ще бъдат обновени / netinfo

Обновяване на още 101 площадки на територията на „Приморски” е заложено в Общинския план за развитие до 2020 г. Това заяви кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ на района Петя Проданова. Тя и кандидатите за общинските съветници Тодор Балабанов, Людмила Колева, Калин Калевски, Борислав Нанков и Кирил Пенев се срещнаха с жители на „Приморски” в пространството на новоизградената детска площадка в близост до Медицинския университет.

Кандидатите на ПП ГЕРБ увериха гражданите, че постигнатите положителни видими резултати при обновяването на детските площадки във Варна ще продължат и през мандат 2015-2019 г. Новоизграденото съоръжение се отличава не само с това, че заема по-голяма площ, но и с това, че тук е намерено решение на безконфликтно общуване от една страна на деца, водени за игра от родителите си, и от друга  - на граждани, които разхождат домашните си любимци в специално обособения в близост кът.
Гражданите изразиха задоволството си от динамичния процес на обновяване на детските площадки за игра на открито. На въпроса им ще продължи ли тази тенденция и кога ще бъдат завършени съоръженията в процес на строителство, Петя Проданова отговори, че се очаква градежът на общо 73 площадки да завърши до края на ноември.

Кандидатът за кмет на Приморски Петя Проданова Още 101 площадки ще бъдат обновени
netinfo

„Вече са въведени в експлоатация 9, а документацията на други 11 е подготвена за въвеждане”, уточни Проданова. И добави, че площадките за игра на открито са предназначени за различни възрастови групи: 40 за деца от 0 до 3 г. и 33 (комбинирани)  за деца от  0 до 3 години и за момчета и момичета от 3 до 13 г.

„За да играят  и общуват децата ни повече навън, за да ги предпазим от вредата на обездвижването, едностранното общуване само с компютъра и други лоши навици, кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних  и кандидатите за районни кметове и общински съветници планират, ако им бъде гласувано доверие, през новия мандат да започне работа и по обновяване и изграждане на нови спортни бази с обществен достъп”, заключи кандидатът  за кмет на район „Приморски“ Петя Проданова.