Кандидатурата на Иван Славков била протест срещу правосъдието
Кандидатурата на Иван Славков била протест срещу правосъдието / netinfo
Кандидатурата на Иван Славков била протест срещу правосъдието
20462
Кандидатурата на Иван Славков била протест срещу правосъдието
  • Кандидатурата на Иван Славков била протест срещу правосъдието

Заставаме зад българското правосъдие и нашият протест срещу хаоса в него е издигането на Иван Славков за кандидат-депутат. Той не е престъпник, тъй като за него още нищо не е доказано и няма влязла в сила присъда. Това заяви в интервю за Дарик Владимир Горбунов от предизборния щаб на „Обединение на българските партиоти”.

Общинският съветник, който е в ареста от октомври миналата година, е на четвърто място в листата в Сливен. Номинирането му там се наложило, тъй като листата във Варна вече била подредена. Първоначално тя трябваше да бъде водена от Веселин Данов, който междувременно се споразумя с прокуратурата за ефективна присъда и няма да участва на изборите. Според Горбунов, обвиненията срещу Данов са били скалъпени и ако е бил толкова голям престъпник, е щял да бъде съден.

Издигането на Александър Томов, който също е подсъдим, за мажоритарен кандидат във Велико Търново Горбунов обясни с коалиционно споразумение с „Българска социалдемокрация”.

При определяне на листите от „Обединение на българските патриоти” са били подбирани специалисти и експерти от всички области, добави още Горбунов.

Цялото интервю с него може да чуете в звуковия файл.