Канцелариите на кметство „Аспарухово” стават гарсониери
Канцелариите на кметство „Аспарухово” стават гарсониери / urbancreativestudio.bg

До края на октомври се очаква да бъде готова новата сграда, в която ще се премести администрацията на район „Аспарухово". Това съобщи за Дарик зам.-кметът Валентина Велчева, временно изпълняваща длъжността кмет на района.

Новото кметство ще се намира на ул."Мара Тасева", на мястото на бившия Руски пазар. То ще се помещава в търговски център, в който ще има още супермаркет, обект на верига магазини за техника, заведение за бързо хранене, кафе-сладкарница, фитнес зала и други по-малки обекти от сферата на търговията и услугите. Според проекта на сградата ще бъдат осигурени 66 паркоместа в подземен и 63 в надземен паркинг.

Администрацията ще се помещава в отделно 7-етажно тяло със собствен вход. На партера ще бъдат разположени информационен център и помещение за архив. На второ ниво ще е конферентният център, съдържащ голяма зала с 200 места, заседателна зала с 50 места и кафе бар.

Сегашните канцеларии на кметство „Аспарухово" в блок 77 на бул."Народни будители" ще бъдат превърнати в 7-8 апартамента. Жилищата, предимно гарсониери, ще влязат във фонда за настаняване на нуждаещи се и ще бъдат раздадени, посочи Велчева.