Камери в супермаркет разобличиха крадли
Камери в супермаркет разобличиха крадли / netinfo

Варненският районен съд наложи наказания на три жени от с. Игнатиево за извършена от тях кражба на стоки от хипермаркет. На 1 февруари тази година жените отишли да пазаруват в магазина, като две от подсъдимите водели със себе си и малолетните си деца. Докато обикаляли с пазарските колички в търговския обект, те решили да  откраднат някои стоки - предимно козметични продукти.

Подсъдимите премахвали опаковките, а флаконите и тубичките с парфюми, гелове и др. пъхали директно по джобовете на децата. Накрая те сложили в количките различни хранителни стоки и отишли на касите. Действията на трите жени били наблюдавани чрез камери от служители по охраната на търговския обект. След като преминали през касите, без да заплатят натрупаните в джобовете на децата стоки, подсъдимите били заловени от полицията с нетаксувани стоки на обща стойност над 200 лева.

Съдът постанови 11 месеца затвор за 29-годишната Николина Илиева, която е съизвършител в кражбата при условията на повторност. На другите две съучастнички – 24-годишната Вера Николова и 27-годишната Даринка Станчева Районният съд наложи наказание пробация.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.