Kак да се запишете за безплатен курс в Бюрото по труда?
Kак да се запишете за безплатен курс в Бюрото по труда? / Sofia Photo Agency, архив
„Аз мога” или как да се запишете за безплатни курсове
33013
„Аз мога” или как да се запишете за безплатни курсове
  • „Аз мога” или как да се запишете за безплатни курсове

В началото на септември за втори път бе отворена за кандидатстване схемата "Аз мога" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Схемата помага на заети лица да усъвършенстват своите знания и умения, като финансира участието им в най-различни курсове за квалификация и преквалификация. Основната цел на програмата е запазване на работното място на курсиста, или намиране на ново, по-добро.

Можете да избирате сред над 100 специалности, сред които фризьор, дърворезбар, бижутер, актьор, музикант, фотограф, охранител и митнически посредник. Можете да се специализирате в дадена компютърна програма, по чужд език, да навлезете в света на бизнес кореспонденцията, да се научите да водите преговори и да се справяте с конфликти. При това напълно безплатно.

Самите курсове са на стойност между 170 и 1800 лева, като одобрените получават ваучер, а не пари в брой. Себестойността на ваучерите се изплаща от Агенцията по заетостта директно на обучителните организации. Заради големия брой желаещи да се включат в програмата през последните седмици на четвъртия етаж в Бюрото по труда във Варна се изви опашка от желаещи да повишат безплатно квалификацията си.

Повече за схемата „Аз мога" и как да кандидатствате за безплатен курс ще научите в звуковия файл.