Йордан Харасимов е загиналият при взрива
Йордан Харасимов е загиналият при взрива / Impact Press Group

Варненският бизнесмен Йордан Харасимов е загинал при взрива до Икономическия университет, потвърди пред Дарик комисар Димитър Димитров, директор на Областната дирекция на полицията. „У него са намерени личните му документи”,поясни комисарят.

Лицето на загиналия е било силно обезобразено, каза говорителят на полицията Калинка Пенчева. Тя допълни, че взривът е бил поставен под седалката на шофьора. „Става въпрос за сложно устройство. Части от колата са се разхвърчали в радиус от 50 метра”, поясни тя.

Взривената кола е била фирмена, на дружество „Север Експорт”. Екип на Дарик посети фирмата в кв. "Аспарухово". След появата ни свободният достъп във фирмата беше ограничен. От служители научихме, че в момента  съдружниците дават показания в полицията. Коментари за случилото се с Харасимов ни бяха отказани. Служителите на фирмата са видимо разстроени.

Йордан Харасимов е търговец на риба, рибни продукти и рапани. Той е член на УС на сдружение "Черноморски изгрев" във Варна. Фирмата му "Север Експорт” е базирана във варненският квартал “Аспарухово”.